Adatvédelmi Tisztviselő

Társaságunk vállalja adatvédelmi tisztviselői pozíció betöltését.

Ha minket választ, nem kell keresnie jogászt, vagy más biztonsági szakembert, mivel mi biztosítani tudjuk mindkét terület tudását és tapasztalatát az Ön szervezete számára.

Kollégáink komplex és minden területre kiterjedő szolgáltatást nyújtanak a személyes adatok védelme területén.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje ajánlatunkat!
Ajánlatot kérek

Mikor kell adatvédelmi tisztviselőt kinevezni?

ALKALMAZOTT (BELSŐ) ADATVÉDELMI TISZTVISELŐ VAGY MEGBÍZOTT?

Ha Ön egy szervezeten belüli személyt akar kijelölni adatvédelmi tisztviselőnek, körültekintően kell eljárnia, nehogy összeférhetetlenség fakadjon ebből. Az adatvédelmi tisztviselő nem tölthet be olyan pozíciót a szervezeten belül, amelynek keretében ő határozza meg a személyes adatok kezelésének céljait vagy eszközeit.

Külsős, megbízott adatvédelmi tisztviselő alkalmazása esetén a szervezeti összeférhetetlenség nem jelent problémát, ráadásul a függetlenségével szembeni aggályok is kevésbé merülhetnek fel, hiszen nincs közvetlen alá-fölérendeltségi pozícióban az adatkezelővel.

Talán a legfontosabb érv a megbízott adatvédelmi tisztviselő alkalmazása mellett, hogy a szervezeten belül sokszor nincs olyan személy, aki a megfelelő adatvédelmi jogi és információbiztonsági szaktudással rendelkezne, és a mai munkaerőhiányos gazdasági környezetben – főleg vidéken – nem egyszerű alkalmas személyt találni erre, főleg nem egy személyben a két területre.

Az adatvédelmi tisztviselő egyik elvárt kompetenciája az adatkezelésben érintett munkavállalók számára belső képzések, tájékoztatók tartására való képesség, melyben kollégáink kimagasló gyakorlattal rendelkeznek.

AZ ADATVÉDELMI TISZTVISELŐ FELADATAI

Szakmai Tanácsot ad Az Adatkezelőnek és Az Adatkezelésben érintett Munkavállalóinak az Adatvédelmi Szabályok Szerinti Kötelezettségeikkel Kapcsolatban

Szakmai tanácsot ad az adatkezelőnek és az adatkezelésben érintett munkavállalóinak az adatvédelmi szabályok szerinti kötelezettségeikkel kapcsolatban ellenőrzi az Adatvédelemmel Kapcsolatos Szabályoknak, Valamint Az Adatkezelő Belső Szabályzatainak Való Megfelelést

Ellenőrzi az adatvédelemmel kapcsolatos szabályoknak, valamint az adatkezelő belső szabályzatainak való megfelelést
Oktatásokkal, Tájékoztatókkal Elősegíti Az Adatkezelési Műveletekben Résztvevő Munkavállalók Tudatosság Növelését és Képzését

Oktatásokkal, tájékoztatókkal elősegíti az adatkezelési műveletekben résztvevő munkavállalók tudatosság növelését és képzését
Szakmai Tanácsot Ad Az Adatvédelmi Hatásvizsgálatra Vonatkozóan

Szakmai tanácsot ad az adatvédelmi hatásvizsgálatra vonatkozóan
Együttműködik és Az Adatkezeléssel összefüggő ügyekben Kapcsolattartó Pontként Funkcionál A Felügyeleti Hatóság Felé

Együttműködik és az adatkezeléssel összefüggő ügyekben kapcsolattartó pontként funkcionál a felügyeleti hatóság felé

MIKOR KELL AZ ADATKEZELŐNEK ADATVÉDELMI TISZTVISELŐT KINEVEZNI?

Ha az adatkezelést közhatalmi, vagy egyéb közfeladatot ellátó szerv végzi, függetlenül az adatkezelés természetétől
Példa: közműszolgáltatók, államigazgatási szervek, oktatási intézmények, önkormányzatok
Ha a fő tevékenységei olyan adatkezelési műveleteket foglalnak magukban, amelyek jellegüknél, hatókörüknél és/vagy céljaiknál fogva az érintettek rendszeres és szisztematikus, nagymértékű megfigyelését teszik szükségessé.
Példa: távközlési szolgáltatások nyújtása, adatvezérelt marketingtevékenységek, profilalkotás, megfigyelés mobilalkalmazáson, okos eszközökön keresztül, hűségprogramok működtetése, bankok, biztosítók adatkezelése, őrző-védő tevékenységet végzése
Ha a fő tevékenységei a személyes adatok különleges kategóriáinak vagy bűnügyi adatoknak a nagy számban történő kezelését foglalják magukban.
Példa: kórházak, magán egészségügyi intézmények

Bármely szervezet kijelölhet adatvédelmi tisztviselőt, aki úgy gondolja, hogy az adatvédelmi jogszabályoknak megfelelő működés biztosítása érdekében ez szükséges. Az adatkezelőknek és az adatfeldolgozóknak egyaránt szükséges adatvédelmi tisztviselőt alkalmazniuk, ha a fentiek valamelyike igaz rájuk.

Társaságunk vállalja az adatvédelemmel kapcsolatos munkák teljes körű elvégzését.