Hírek

Megbéníthatja egy hiba a Firefoxot

Dolgoznak a fejlesztők a javításon, addig is kezelhető a probléma.

Kellemetlen hibába futhatnak bele a Linux, macOS és Windows rendszerű számítógépeiken Firefoxot használók, a böngésző teljesen váratlanul megtagadhatja a weblapok betöltését, nem történik semmi a fülek töltésjelző indikátorának megjelenésén túl.

A Mozilla már dolgozik a javításon, beszámolója szerint a HTTP3 protokoll implementációjában lévő hiba áll a háttérben. Jelenleg kevés webhely támogatja ezt, ám a böngésző analitikai szolgáltatásának szerverei nemrég átálltak rá, a Firefox ezekhez próbál csatlakozni a probléma kialakulásakor.

EGY PROGRAMOZÁSI BAKI MIATT VÉGTELEN CIKLUS ALAKUL KI, EZ AKADÁLYOZZA MEG A BÖNGÉSZŐT A WEBHELYEK BETÖLTÉSÉBEN.

Frissítve: 2022.01.14.


Újabb Windows hiba

Októbert sem ússzuk meg kritikus hiba javítás nélkül. Ezt a sebezhetőséget súlyosabbnak ítéljük mint az előzőt, mivel az előző esetében belső hálózatot nem lehet olyan egyszerűen elérni kívülről.
Ügyfeleink hálózatán alapból tiltjuk az IPv6 használatát (a fentiek alapján még egyelőre indokoltan), így biztonságban lehettek a hibától függetlenül.


Zsaroló spam érkezett a saját email címéről?

Ne féljen, nem Ön az egyetlen, és nem szabad bármilyen linkre is rákattintani egy ilyen e-mailben, fizetni meg aztán végképp nem!

Miért történhetett ilyen Önnel?

Sokan kapnak ilyen spameket mostanában. Ez azért történt, mert a spammereknek sikerül begyűjteni valahogy az email címét az internetről.
Ennek a spamnek a csalás a lényege: el akarják hitetni az e-mailben, hogy megfigyeltek minket, mindent tudnak rólunk és fizessünk.

Fontos!!!
Ne kattintson rá ezekben az e-mailekben semmilyen linkre, a leiratkozásra sem, hiszen ezek általában eleve vírusos oldalakra vezetnek!

Elsőre ijesztő, hogy többnyire látszólag a saját e-mail címünkről kapjuk ezt az e-mailt. Nem kell megijedni, valójában nem a saját fiókjából küldik a levelet!
Az ilyen e-maileknek többféle változata van, hogy rossz magyarsággal van megfogalmazva, valamilyen netes fordító segítségével, olyankor az ember könnyebben gondolja, hogy vicc az egész.

Hogy csinálják, hogy a saját email címemről küldik a spamet?

Több ilyen spamet megvizsgáltunk, és minden alkalommal az látszik, hogy valamilyen távoli országban lévő, feltehetően feltört gépekről vagy feltört szerverekről küldik ezeket az e-maileket.
A spamelő az e-mailek fejlécében az “Envelope-to” és a “From” mezőket átírja a célszemély saját e-mail címére, hogy amikor megkapják, úgy látszódjon, hogy a saját e-mail fiókról küldte azt a “hacker”.
Ez szintén azt az érzést hivatott növelni az emberben, hogy a zsaroló szavai igazak.

Honnan tudják egyáltalán az e-mail címemet?

A legtöbb esetben a saját weboldaládról. Ha ugyanis a weboldala kódjából kiolvasható az e-mail címe, akkor azt egyszer csak meg fogják szerezni.

Mit lehet tenni ez ellen?

El kell rejteni a weboldal forrásából az e-mail címet. Erre többféle megoldás van.
Sajnos ez csak utólagos intézkedés, hiszen a "hackerek"